Novosti online

И Емирати спремни да пошаљу трупе у Сирију

АБУ ДАБИ – Уједињени Арапски Емирати су саопштили да су спремни да пошаљу копнене трупе у Сирију, у склопу међународне коалиције против такозване Исламске државе. На питање да ли су УАЕ спремни да пошаљу трупе, уколико то буде потребно, министар спољних послова те земље Анвар Гаргаш је на конференцији за штампу у Абу Дабију изјавио: „То је наша позиција читаво ово време”, пренео је Ројтерс.

„Фрустрирани смо због спорости којом се одвија борба против џихадиста”, навео је Гаргаш и додао: „Не говоримо о слању хиљада војника, већ слању копнених трупа које ће предводити и пружити подршку у борби. Наша позиција на ту тему остаје иста, а видећемо како ће се ситуација развијати.„

Гаргаш је истакао да је „вођство САД у операцији” предуслов да УАЕ уопште пошаљу копнене снаге у Сирију.

И Саудијска Арабија је прошле недеље саопштила да је спремна да учествује у евентуалној копненој операцији у Сирији, уколико коалиција на челу са САД која се бори против ИС у Сирији и Ираку одлучи да такву акцију покрене.

Сиријска влада је, међутим, саопштила да ће се одупрети било каквом упаду на своју територију и да ће агресоре послати натраг кући „у дрвеним сандуцима”, што је, према наводима Ројтерса, очито упућено земљама Блиског Истока са већинским сунитским становништвом, а које су рекле да би биле спремне да се укључе у такву операцију.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh