Novosti online

И Хрватска примењује нови режим за избеглице

ЗАГРЕБ – Хрватски министар унутрашњих послова Влахо Орепић изјавио је да и Хрватска почиње да примењује нова правила уласка избеглица која подразумевају да само они с ваљаним путним исправама могу да пређу границу.

„Мења се режим, дошло је до промене. Очито је Европа одлучила да се улази у нову фазу решавања мигрантске кризе. Дошло је до закључка да ће границе у шенгенском простору применити шенгенска правила”, рекао је Орепић синоћ за РТЛ телевизију.

Овој одлуци претходила је најава Словеније да ће од уторка у поноћ почети да примењује нови режим уласка у Шенгенску зону и да неће примати мигранте без валидних виза и пасоша, чиме се практично затвара балканска избегличка рута.

Хрватски министар је нагласио да на границама постоји редован режим рада и да се у шенгенски простор може ући само с ваљаним документима, па ће то примењивати и Хрватска која је у фази приступања Шенгену.

„На нашим границама нећемо посезати ни за каквим ванредним мерама. Међутим, спремни смо реаговати”, рекао је Орепић. Он је додао да у последња два дана није било улазака избеглица у Хрватску, а претходно је просечно улазило између 400 и 500 избеглица.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh