• Regioni

  I Makedonija legalizuje kanabis u medicinske svrhe!

  Ministar zdravlja rekao je da je Ministarstvo zdravlja Makedonije u saradnji s Agencijom za lekove i medicinska sredstva pripremilo predlog izmena i dopuna Zakona o kontroli opojnih droga i psihotropnih supstanci u pravcu legalne kontrolisane upotrebe proizvoda od kanabisa u medicinske svrhe.

  Prema tom predlogu, kanabis će moći da se proizvodi i koristi u medicinske svrhe u Makedoniji, a moći će da ga proizovde samo pravna lica. Todorov je na konferenciji za novinare rekao da će predlog izmena zakona o legalizaciji kanabisa za medicinske svrhe biti podnesen u vladinu proceduru i da će narednih dana biti organizovana još jedna javna rasprava kao bi se čuli dodatni predlozi i sugestije.

  Donošenjem tog zakona, istakao je Todorov, Makedonija sledi trend u Evropskoj uniji u kojoj je do oktobra 13 zemalja omogućilo upotrebu preparata na bazi konoplje u medicinske svrhe. To su uradile Češka, Finska, Rumunija, Italija, Španija, Holandija, Francuska, Austrija, Portugal, Nemačka, Engleska, Slovenija i Hrvatska, naveo je Todorov.

  Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

  Autor: Beta

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com