• Kultura

  I NIN nagrađuje film na FEST-u

  BEOGRAD – Reditelj Slobodan Šijan, filmski kritičar iz Hrvatske Marko Njegić i njegov kolega iz Srbije, Dragan Jovićević, predstavili su se danas kao članovi žirija u takmičarskom programu „Granice“, u okviru 44. Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu.

  Filmovi u kategoriji „Granice“ preispituju i brišu granice, s čim ima veze i ovogodišnji slogan FEST-a, a prikazuju sukob iskonskog i savremenog društva.

  „Dobro je što je uveden koncept nagrađivanja“, rekao je Šijan, dodajući da reditelji danas više tragaju za tematskim proširenjem.

  Njegić smatra da su filmovi iz programa „Granice“, koje publika ima priliku da pogleda na FEST-u, daju nešto novo i prelaze granice u estetskom i narativnom smislu.

  Jovićević primećuje da naši reditelji nisu skloni eksperimentisanju.

  Po odluci žirija, najbolja ostvarenja u programu „Granice“ biće nagrađena NIN-ovom nagradom za najbolji film i Specijalnim priznanjem.

  U trci za nagradu u programu „Granice“ je 11 filmova: „Bunker“, „III“, „Demon“, „Evolucija“, „H.“, „Ludo“, „Mrvice“, „Noćna mora“, „Svinjari“, „Tag“ i „Tužni čas“, a publika ih tokom FEST-a može pogledati u Domu omladine Beograda i Dvorani kulturnog centra.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com