Gradovi

I Solana pružio podršku Oliveru Ivanoviću

BEOGRAD – Bivši generalni sekretar NATO i šef diplomatije EU Havijer Solana jedna je od osoba koja je pred Euleksovim sudom u Kosovskoj Mitrovici podržala Olivera Ivanovića, piše Blic.

Prema pisanju ovog lista, zahvaljujući podršci Solane i i drugih zvaničnika poput generala Vilijama Neša, nekadašnjeg administratora za Kosovsku Mitrovicu, i bivšeg visokog zvaničnika Unmika Džima Fita, u pisanje žalbe na presudu po kojoj je Ivanović osuđen na devet godina zatvora uključiće se i inostrani pravni eksperti.

„Solana je u tom pismu govorio pre svega o Oliverovom karakteru, kako je sa njim sarađivao, da je uvek bio za dijalog i da uopšte nije osoba koja bilo šta rešava nasilnim putem“, izjavila je za Blic Ivanovićeva supruga Milena.

Ona je dodala da je u toku okupljanjestranih advokata koji će se priključiti njegovom pravnom timu u daljem procesu, a prema rečima Ivanovićeve, prva stvar koju će branioci osporavati je to da je Ivanović bilo kome komandovao, naređivao ili učestvovao u bilo čemu što se dešavalo 14. aprila 1999. u Kosovskoj Mitrovici.

Foto Tanjug, O. Ivanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh