Gradovi

I Subotićev saradnik Milanović slobodan od optužbi

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je protiv bivšeg pomoćnika ministra odbrane Republike Srpske Krajine Milana Milanovića odbio optužbu da je po nalogu Stanka Subotića i zloupotrebom svog položaja obezbedio nezakonit uvoz cigareta u SRJ i njihov transport, objavljeno je na sajtu suda.

Tom odlukom je potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda i odbijena kao neosnovana žalba Tužioca za organizovani kriminal.

I Stanko Subotić je od decembra prošle godine slobodan od optužbi za šverc cigareta, jer je sud neke optužbe odbio zbog zastarelosti, a od drugih ga oslobodio zbog nedostatka dokaza.

Odbijenom optužnicom Milanoviću je bilo stavljeno na teret da je po nalogu Subotića organizovao naoružano obezbeđenje za pratnju transporta cigareta kroz teritoriju SRJ, od graničnih prelaza do magacina u Rumenci.

Prema odbijenoj optužnici, Milanović je za obezbedenje magacina u Rumenci sa uskladištenim cigaretama Subotićevog preduzeća „Mia“ Ub, preko sada pokojnog R.S. obezbedio službene registarske tablice za vozila koje je obezbeđnje koristilo u pratnji transporta.

Takođe je bio optužen da je pripadnicima obezbeđenja naredio da primenom nasilja spreče radnike finansijske policije da vrše kontrolu poslovanja preduzeća „Mia“ Ub u magacinu u Rumenci.

Koristeći svoj društveni uticaj – kao bivši pomoćnik ministra odbrane Republike Srpske Krajine Milanović je, prema obijenoj optužnici, posredovao u MUP-u RS da se izda naredba stanici milicije za kontrolu prelaženja državne granice u Subotici – Kelebija, da se propuste u SRJ kamioni sa cigaretama preduzeca „Mia“ Ub, bez prethodne prateće dokumentacije za uvoz, navodi se u odbijenoj optužnici.

Foto Tanjug, D. Stanković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh