Gradovi

ID odgovorna za bombaške napade u Džakarti

„Petorica terorista su mrtva“, rekao je novinarima ministar za bezbednost Luhut Pandžaitan, dodajući da su poginuli državljanin Holandije i Indonezije.

KAIRO – Islamska država izvela je današnje napade u Džakarti, prestonici Indonezije, javila je novinska agencija Amak, koja blisko sarađuje sa tom ekstremističkom organizacijom, preneo je Rojters.

„Borci Islamske države izvršili su ovog jutra oružani napad čija meta su bili strani državljani i bezbednosne snage zadužene za njihovu zaštitu u indonežanskoj prestonici“, objavila je agencija Amak na svojoj stanici „Telegram“.

Nešto ranije šef policije u Džakarti je izjavio da Islamska država „definitivno stoji“ iza napada.

„Definitivno ID stoji iza napada“, rekao je šef policije Tito Karnavijan novinarima.

Karnavijan je rekao da je napad već neko vreme planirao Indonežanin, pripadnik takozvane Islamske države Bahrun Naim.

„On stoji iza napada“, naveo je Karnavijan.

Rojters je preneo da se veruje da je Naim u Siriji.

Najmanje sedam osoba – pet napadača i dvoje civila – ubijeni su tokom napada u centru Džakarte, saopštili su zvaničnici, ističući da su bezbednosne snage preuzele potpunu kontrolu nad situacijom.

„Petorica terorista su mrtva“, rekao je novinarima ministar za bezbednost Luhut Pandžaitan, dodajući da su poginuli državljanin Holandije i Indonezije.

Portparol policije u Džakarti Muhamad Ikbal je dodao da je povređeno 10 osoba – pet policajaca, jedan stranac i četvoro Indonežana.

Ranije je policija saopštila da su među napadačima bila najmanje dvojica bombaša samoubica i da su još dvojica ubijena u okršaju s policijom.

Rojters je preneo da su još četvorica napadača uhapšena.

Foto AP

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Islamska država izvela je današnje napade u Džakarti, prestonici Indonezije, javila je novinska agencija Amak, koja blisko sarađuje sa tom ekstremističkom organizacijom, preneo je Rojters.. AP foto – Dita Alangkara

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh