Svet

ID oslobodila 270 od 400 talaca

U saopštenju te organizacije sa sedištem u Londonu se navodi da su džihadisti, međutim, istovremeno zarobili oko 50 muškaraca tokom racija u kućama na području koje su zauzeli tokom protekla četiri dana borbi u Deir al-Zoru.

irak islamska drzava jazidi

Direktor Opservatorije Rami Abdul Rahman je naveo da je IS zadržala zarobljenike stare između 14 i 55 godina na dodatnom ispitivanju.

„Oni za koje utvrde da su povezani sa režimom će biti kažnjeni, dok će oni koji nisu morati da pohađaju verski kurs baziran na džihadističkoj interpretaciji islama“, rekao je Rahman.

Oslobođeni civili će ostati u selima pod kontrolom IS u provinciji Deir al-Zor, koja povezuje de fakto prestonicu IS Raku i teritoriju koju džihadisti kontrolišu u Iraku.

DŽihadisti Islamske države su u Deir Ezoru na istoku Sirije 16. januara ubili 300 ljudi, ali i oteli najmanje 400 civila, uključujući žene i decu, nakon što su u ofanzivi na taj grad zauzeli deo teritorije, saopštila je danas sirijska vlada i nevladine organizacije.

U saopštenju sirijske vlade se navodi da su militanti IS-a prethodnog dana u Deir Ezoru na istoku Sirije ubili čak 300 ljudi, nazvavši taj događaj „užasnim masakrom“.

Većina ubijenih su bili stariji ljudi, žene i deca, a to je jedan od najvećih masakara koje je izvršila IS, čiji pripadnici kontrolišu velika područja Sirije i Iraka.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh