Svet

ID preuzela odgovornost za napade u Džakarti

U saopštenju postavljenom na internetu, ta teroristička organizacija je navela da je „grupa vojnika kalifata u Indoneziji napala skup ‘krstaške koalicije’ koji se bori protiv Islamske države, postavivši nekoliko eksplozivnih naprava u Džakarti koje su eksplodirale istovremeno kada su četvorica vojnika sa lakim naoružanjem izvršila napad lakim oružjem i eksplozivnim pojasevima“.

ID tvrdi da je ubijeno 15 ljudi, dok je prema zvaničnim podacima poginulo sedam ljudi, preneo je Rojters.

Prethodno je i šef policije u Džakart rekao da ID „definitivno stoji“ iza današnjih napada u Džakarti.

Najmanje sedam osoba – pet napadača i dvoje civila – ubijeni su tokom napada u centru Džakarte, saopštili su zvaničnici, ističući da su bezbednosne snage preuzele potpunu kontrolu nad situacijom.

„Petorica terorista su mrtva“, rekao je novinarima ministar za bezbednost Luhut Pandžaitan, dodajući da su poginuli i državljanin Holandije i Indonezije.

Portparol policije u Džakarti Muhamad Ikbal je dodao da je povređeno 10 osoba – pet policajaca, jedan stranac i četvoro Indonežana.

Petorica ekstremista su napad izvršial u centru Džakarte a čini se da su kopirali napade u Parizu detonirajući eksploziv i pucajući na ljude u kvartu u kome se nalaze tržni centri, ambasade i kancelarije UN, prenosi AFP.

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo okarakterisao je današnje napade kao terorističke.

„Naš narod ne treba da se plaši. Teroristi ne mogu da nas poraze“, rekao je Vidodo i dodao da indonežanska vlada oštro osuđuje napade.

U Džakarti su raspoređene dodatne policijske snage.

338

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh