• Gradovi

  Ilić (NS): Vanredni parlamentarni izbori 25. marta

   

   

  Predsednik stranke Nova Srbija Velimir Ilić izjavio je danas da „ima proverene informacije“ da će se parlamentarni izbori održati 25. marta zajedno sa lokalnim izborima u Beogradu i da je presednik Aleksandar Vučić „potpisao“ da će Kosovo dobiti članstvo u Ujedinjenim nacijama do kraja iduće godine.

  Ilić je na konferenciji za medije u Beogradu rekao da će Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) 20. januara odlučiti da se na vanredne izbore ide u martu, a da će Skupština Srbije biti raspuštena 22. marta.

  „Oni nisu želeli da sada objave svoju odluku jer žele da opozicija bude nespremna i da ima kratak rok za kampanju, ali ovi podaci su sigurni i provereni“, rekao je Ilić novinarima.

  On je kazao i da ima informacije da je Vučić „potpisao“ da će do kraja 2018. godine Kosovo biti primljeno u UN i da se početkom „unutrašnjeg dijaloga“ u Srbiji „ide i ka tom rešenju“.

  „Po našem Ustavu mi ne ne razgovaramo sa Kosovom. Gde je naša politika, šta radi, ako Priština već ne ispunjava uslove zašto se ne izadje iz dijaloga, zašto EU ne pritisne Prištinu da ispoštuje dogovoreno?“, upitao je Ilić.

  Ilić je ocenio da političari u Srbiji rade na svojoj reklami i konstatno podižu tenzije kako bi se gradjani držali u strahu.

  „Šta nas briga šta izjavljuje Izetbegović (Bakir, član Predsedništva BIH), on stalno izjavljuje nešto protiv Srbije, a videli ste da odmah potom Vučić najavljuje izgradnju auto puta do Sarajeva“, rekao je Ilić.

  On je upozorio da aktuelna vlast svojim odlukama o izgradnji auto puta ka Prištini i Draču, omogućava da se zapadna Srbija i Šumadiju zaobiću i da centar saobraćaja postaju Priština i Albanija.

  „Kada sam ja bio ministar, Crna Gora je ponudila luku Bar za izgradnju puta Boljare-Bar i mi smo to prihvatili, to je interes Srbije, a ovo što su uradili Zorana (Mihajlović) i Vučić (Aleksandar) je najveći greh prema Srbiji u narednih hiljadu godina“, kazao je Ilić.

  On je najavio da će u nedelju, 26. oktobra, biti svečanost njegove stranke u Čačku povodom 20 godina od osnivanja i osvrnuo se na to što su pojedini fukcioneri prešli u vladajuću SNS.

  „Ono što nije valjalo i što nisam ja počistio, počistio je Vučić i hvala mu na tome“, rekao je Ilić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com