Gradovi

Imamović: Protest SDA u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Potpredsednik i poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović najavio je danas da će ta stranka u nedelju, 17. januara, u Novom Pazaru organizovati protesni skup pod sloganom „Pravda za Sandžak“, a povod, kako je rekao, nerešen slučaj napada na predsednika stranke Sulejmana Uglajnina pre sedam godina.

„Povod za organizovanje protesta je punih sedam godina, od 17. januara 2009. godine, i nerešenog teškog slučaja neovlašćenog upada naoružanih lica u službene prostorije SDA Sandžaka i pokušaja ubistva predsednika i tadašnjeg ministra u vladi Sulejmana Ugljanina i članova stranačkog rukovodstva“, rekao je Imamović.

On je na konferenciji za novinare naveo da ima još mnogo razloga za organizovanje protesta.

U prilog tome Imamović se požalio da su predstavnici vlade u radnoj grupi za izradu Akcionog plana za poglavlje 23 u pregovorima Srbije sa EU odbili da u taj plan uvrste predloge legitinmi predstavnika Bošnjaka u radnoj grupi.

Akcioni plan, kako smatra Imamović, pored toga što nema potreban legitimitet, jasno pokazuje „nespremnost države da reši ta pitanja koja su od životnog značaja za Boškanje, ali i za evropski put Srbije“.

Prema njegovim rečima, protest je organizovan i zbog „planskog uništavanja privrede u Novom Pazaru i Sandžaku“.

To se, kako je naveo, sprovodi direktno preko partijskih inspektora koji na terenu „svakodnevno ucenjuju pljačkaju i reketiraju privrednike i uništavaju svaku šansu za razvoj Sandžaka“.

„Želimo da ovim protestima osiguramo evropsku perspektivu naše zemlje, da radimo na njenom uređenju kao moderne evrospke, decentralizovane, regionalizovane, ekonomski razvijene države i Sandžaka kao moderne evropske prekograničkne regije. To je naš cilj na ovim protestima“, zaključio je Imamović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh