Gradovi

Incko: Savet o referendumu u RS za tri dana

BANJALUKA – Savet za sprovođenje mira u BiH (PIK) za tri dana će raspravljati o referendumu u Republici Srpskoj, izjavio je danas za banjalučku Alternativnu televiziju visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Da li će i šta odlučiti, kako je rekao, još ne zna a već prekosutra bi mogao da ima više informacija, navodi ATV. Sada su, kaže Incko, sve oči uprte na sednicu PIK-a koja će biti održana u utorak.

“U ponedeljak imamo neke sastanke sa članicama PIK a sednica je tek u utorak. Neki su tražili sastanke da se dobro pripremimo za utorak i onda ćemo videti šta će biti ”, izjavio je Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH.

Ranije danas, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je apsolutno neprihvatljivo odlaganje referenduma o Danu Republike Srpske.

On je, povodom planiranog referenduma 25. septembra na kome građani RS treba da se izjasne o pitanju – da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske, rekao za B92 da nikakva odlaganja ne dolaze u obzir.

Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh