• Gradovi

  Indeks: Pokušaj atentata na predsednik HND Sašu Lekovića?

  ZAGREB – Predsednik Hrvatskog novinarskog drustva Saša Leković objavio je na svom Fejsbuk profilu da slavi drugi rođendan nakon sto je neko pokušao da ga ubije.

  Leković je, naime, napisao da mu je neko presekao šrafove na točku automobila, a to se, kako je naveo, dogodilo dok je bio na putu u Srbiji.

  Par kilometara nakon što je prešao granicu čuo je buku, a onda je auto počeo da se trese i krividua dok ga nije zaustavio na zaustavnoj traci. Tada je video da mu je točak iskrivljen, a prednja mlastična „maska“ izvaljena iz ležišta.

  Kako je auto star prva misao mu je bila je da je to uzrok.

  Auto je potom odvezao kod majstora koji mu gotovo već četvrt veka održava automobil, a on ga je nakon nekog vremena pozvao i rekao da je ustanovio da su šrafovi na desnom prednjem točku prerezani do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje.

  Leković je naomenuo i da to nije prvi put da se neko „igra šrafima“ na njegovom automobilu.

  „Jednom su ih samo odšrafili napola, ali je auto bio relativno nov pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno „drnda“ pa ne primetim odmah promenu.“, objasnio je.

  Generalni sekretar Hrvatskog novinarskog društva Vladimir Lullić za portal Indeks kaže da će to društvo o svemu obavestiti međunarodne novinarske organizacije.

  Potpredsednica novinarskog društva Slavica Lukić je takođe za Indeks kazala da smatra da je to što se dogodilo Lekoviću posledica rastuće klime netolerancije u Hrvatskoj.

  „Mislim da je ovo što se dogodilo kolegi Lekoviću posledica rastajuće klime netolerancije u Hrvatskoj, koja je podsticana sa najviših društvenih i političkih adresa u proteklim mesecima. To je posledica klime u kojoj je nažalost postalo normalno da se neko vređa, tera iz Hrvatske, proglašava neprijateljem zbog imena i prezimena te stavova koje ima, a koji ne odgovaraju ekstremnim skupinama društva, ili da mu se to radi zbog posla kojeg obavlja“, navela je ona.

  Foto Tanjug/ Z. Žestić, ilustracija

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com