Gradovi

Index: Ili rekonstrukcija hrvatske vlade ili izbori na jesen

ZAGREB – Nakon samo 100 dana od formiranja vlade, u Hrvatskoj bi već ove jeseni mogli da budu raspisani novi izbori, navodi portal Index.hr.

Darinko Kosor, predsednik HSLS-a, stranke članice vladajuće Domoljubne koalicije, ističe da nije zadovoljan s prvih 100 dana Vlade, a komentarišući izjave Ivana Kovačića iz MOST-a kako HDZ više ne može da računa sa sigurnošću na njegovu podršku, rekao je da oni očekuju nove izbore.

„Mi smo apsolutno protiv rekonstrucije unutar vladajuće koalicije. Mi u tome nećemo učestvovati, a izlaz vidimo u izborima koji bi bili na jesen“, rekao je šef HSLS-a, komentarišući najnovije izjave Kovačića iz MOST-a.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, međutim, više puta je govori o rekonstrukciji i da o tome pričao i sa liderom HDZ-a i prvim potpredsedniko vlade Tomislavom Karamarkom.

„Ovoj Vladi nećemo dati više od šest meseci, a nakon toga se mešaju karte. Nemam konce u svojim rukama, ali imam autoritet. Razgovaram s ljudima koji čine većinu u parlamentu. Svaki dan sam u kontaktu sa svima onima koji razmišljaju o tome da ne izgubimo još četiri godine“, nedavno je kazao Bandić, podseća Index.hr.

Milivoj Špika iz BUZ-a kaže da je stanje u Domoljubnoj koaliciji za sada stabilno, ali da se „sve može vrlo brzo promeniti“

„Ako MOST želi nove izbore, onda hajdemo u nove izbore“, rekao je za Index čelnik BUZ-a.

„MOST su lažna reformska snaga. MOST ima takav nastup, predstavljaju se kao veliki reformatori ali nemaju snage. Ništa ne stoji iza njihovih reči“, kaže Špika, dodajući kako je sada već jasno da Hrvatsku čekaju ili novi izbori ili rekonstrukcija.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh