Gradovi

Indonezija: Uhapšeno 12 zbog povezanosti sa teroristima

DŽAKARTA – Policija u Indoneziji saopštila je danas da je uhapsila 12 osoba zbog sumnje da su, zajedno sa petoricom osumnjičenih za nedavne napade u Džakarti, učestvovali u planiranju napada na druge gradove u toj zemlji.

Među uhapšenima u racijama policije, sprovedenim širom zemlje, nalazi se i muškarac za kojeg se sumnja da je finansirao napade u Džakarti, a da je primao sredstva od Islamske države, navodi AFP.

Indonežanska policija je, takođe, iznela u javnost imena petorice osumnjičenih za napade na Džakartu u kojima je ubijeno sedam, a povređeno najmanje 30 osoba, prenosi Rojters.

Petorica pripadnika Islamske države, koji stoje iza nedavnih napada u Džakarti, planirala su da izvedu napade i u drugim gradovima u Indoneziji uz pomoć još najmanje 12 osoba, navela je policija u saopštenju.

Portparol policije Indonezije Anton Čarlijan rekao je da su kovani planovi da se napadnu mesta poput policijskih i vladinih kancelarija, kao i strani državljani ili oni koji sarađuju sa njima.

U centru Džakarte bombaš samoubica je 14. januara izveo napad u jednom kafeu, a zatim su usledile još dve eksplozije u blizini.

Pola časa nakon prvog incidenta indonežanska policija je situaciju dovela pod kontrolu i u policijskoj operaciji ubijeno je svih pet terorista.

AP Photo/Tatan Syuflana

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh