Gradovi

Informer: Kovačević u sukobu interesa,UNS: To je seksizam

BEOGRAD – List „Informer“ piše danas da je voditeljka RTS Olivera Kovačević u sukobu interesa, jer je u vezi sa liderom stranke koja učestvuje na izborima, a Udruženje novinara Srbije osuđuje „seksizam“ „Informera“ i smatra nedopustivim napad lista na urednicu RTS.

Kako navodi „Informer“, Kovačevićeva na Javnom servisu vodi politički tok-šou, „Da, možda, ne“, a istovremeno živi u vanbračnoj zajednici sa Borislavom Stefanovićem, predsednikom Levice Srbije, koji je i nosilac liste na narednim izborima, pa taj list konstatuje da je to situacija bez presedana i dovodi u pitanje njenu objektivnost.

UNS, međutim, u saopštenju smatra da današnje izdanje „Informera“ „omalovažava njen rad uvredljivom tvrdnjom da njena emisija „Da, možda, ne“ nije rezultat njenog rada i profesionalizma, već proizvod političkih ambicija njenog navodnog partnera“.

UNS je ocenio i da je svođenje rada „ugledne profesionalne novinarke na detalj iz njenog ličnog života novi primer seksizma i poseban vid diskriminacije“.

Ovo udruženje je takođe pozvalo poverenicu za ravnopravnost Brankicu Janković da se ovim povodom oglasi i da jasno kaže da li stvarne ili izmišljene emocije prema nekom muškarcu mogu same po sebi predstavljati osnov sukoba interesa za jednu ženu.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh