Gradovi

Infrastruktura železnice: Poštujte signalizaciju i upozorenja

BEOGRAD – „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju pravila drumske signalizacije, kao i upozorenja na opasnost u blizini pruge i voznih sredstava.

Oni podsećaju da su proteklog vikenda dve osobe poginule svojom nepažnjom i napominju da se 99 odsto nesreća na prugama i putnim prelazima, dešava isključivo zbog nesavesnog ponašanja vozača drumskih vozila i neopreza pešaka.

U subotu, 5. novembra, nešto pre ponoći, u stanici Jagodina, nastradao je šesnaestogišnjak, koji se popeo na vagon i uhvatio za žicu kontaktne mreže, ne znajući da je u njoj 25 KV struje, koja ga je usmrtila.

Još jedan tragičan događaj sa smrtnim ishodom, dogodio se u nedelju 6. novembra, oko podneva, na putnom prelazu obezbeđenom polubranicima, između stanica Đumis i Korman, kada je motociklista pokušao da pređe prugu, zaobilazeći spuštene polubranike.

Ono što obično, vozači drumskih vozila previde, je činjenica, da je da voz ne može u trenutku da zakoči, podsećaju iz „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. .

Od ukupno 2.158 putnih prelaza na teritoriji Republike Srbije, 20 odsto je obezbeđeno savremenom signalno – sigurnosnom opremom, a ostalih 80 odsto znakovima drumske signalizacije, što znači da nema neobezbeđenih putnih prelaza.

U slučaju kvara rampe, podsećaju, bezbednost učesnika u saobraćaju , svakako nije ugrožena, jer se saobraćaj vozova obavlja u skladu sa važećim železničkim propisima.

„Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. započela je akciju „Oprez! Izaberi život“, od prošlog meseca, gde u osnovnim školama širom Srbije, održavaju prezentacije interaktivnog karaktera.

Foto Tanjug/ Z.Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh