• Gradovi

  Investitori u obveznice ne spavaju zbog rastućeg populizma

  NJUJORK – Ni povećanje kamatnih stopa u SAD ni rastuća inflacija ne zadaju toliku glavobolju investitorima u obveznice, koliko to u ovom trenutku čini politika, piše njujorška agencija „Blumberg“.

  Za više od 30 odsto uglednih investitora, najveća briga je populizam u politici kada je reč o periodu koji pokriva narednih godinu dana, prema izveštaju američke banke „Benk ov Amerika Meril Linč“.

  Samo devet odsto investitora je isti razlog navelo u oktobru, uoči iznenađujuće pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

  „Decembarsko istraživanje pokazuje konstantno pominjanje pojma ‘populizam’. Investitori su takođe prilagodili svoje portfolije kako bi se pripremili na svet sa više populizma u 2017. godini“, navode analitičari banke „Meril Linč“.

  Trinaest procenata investitora je kao najveću brigu navelo rastuće prinose na obveznice, dok je to kao problem u oktobru navodilo tek 6,0 odsto njih, pokazali su rezultati istraživanja.

  Investitori se, kako navodi „Blumberg“, spremaju i za dodatna iznenađenja u 2017. godini zbog antiestablišment revolucije širom Evrope i približavanja izbora u Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.

  www.freeimages.com/ cp pidd

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com