• Ekonomija

  „IPO Go! – Izađi na berzu“

  ZA PRIVREDNIKE SA PODRUČJA NISKOG REGIONA ODRŽANA PREZENTACIJA O VAŽNOSTI I MOGUĆNOSTIMA BEOGRADSKE BERZE

  U sredu, 23. maja, u suorganizaciji PKS-RPK Niš, lokalnim privrednicima i medijima predstavljen je projekat „IPO Go! – Izađi na berzu“, koji ima za cilj da stimuliše razvoj srpske privrede kroz podizanje svesti o mogućnosti da izlaskom na Beogradsku berzu kompanije iz Srbije mogu da obezbede potreban kapital, kao i pružanje neophodne stručne pomoći kompanijama u ovom procesu.

  U obraćanju niškim privrednicima predstavnici Beogradske berze i PwC-a su istakli značaj strateškog opredeljenja proaktivnih kompanija da dalji razvoj finansiraju putem berze, potencijalne koristi izlaska na berzu, koje se ostvaruju kako za pojedinačne kompanije, tako i za privredu i makroekonomske pokazatelje u celosti, ali i detaljnu proceduru koju je neophodno da kompanije sprovedu u procesu listiranja na berzi i iskustva iz razvijenih evropskih i zemalja u okruženju. Posebno je istaknut značaj saradnje koju kompanija u procesu izlaska na berzu ostvaruje sa saradnicima i savetnicima iz oblasti finansija, marketinga, revizije, ali i unapređenja koja se u kompanijama mogu postići u oblasti izveštavanja, korporativnog upravljanja i celokupnom poslovnom procesu.

  Projekat Beogradske berze finansira Specijalni akcionarski fond Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD SSF), dok je realizacija ovog projekta poverena renomiranoj svetskoj revizorsko-konsultantskoj kući PwC koja ima značajna iskustva u savetovanju kompanija tokom procesa inicijalne javne ponude, odnosno izlaska na berzu. Prezentacije projekta „IPO Go! – Izađi na berzu“ planirane su narednih dana u privrednim komorama Kragujevca i Novog Sada, a naredni koraci podrazumevaju i aktivnu saradnju između selektovanih privrednika koji su zainteresovani za izlazak na berzu i izvršnog tima predstavnika PwC-a i Beogradske berze.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com