• Gradovi

  IS objavila snimak „poslednjeg okršaja sa Zapadom“ u Rimu

  RAKA – Džihadisti Islamske države objavili su novi video snimak koji prikazuje apokaliptičnu viziju konačnog obračuna sa Zapadom, a jedna od scena prikazuje džihadiste kako napreduju prema rimskom Koloseumu.

  Centralna ideja tog uznemirujućeg video snimka, koji nosi naslov „Sastanak u Dabiku“, jeste smrtonosna bitka za svetsku dominaciju, u kojoj bi se pristalice IS-a, kako veruju, u italijanskoj prestonici borile sa „krstašima“ sa Zapada, preneo je britanski „Dejli mejl“.

  Video snimljen u Iraku prikazuje vojnike IS kako izleću iz oklopnih vozila i otvaraju vatru na zamišljene mete koje predstavljaju specijalne snage protivničke vojske.

  Pored toga, video sadrži bizarnu scenu u kojoj jedan džihadista pokušava da izgleda dostojanstveno jašući na konju, kao i scenu u kojoj se džihadisti grle na odlasku u samoubilačke misije. Dok se oni grle, na ekranu stoji natpis „zbogom drugarima“.

  U jednom trenutku se u snimku vide zastave 60 zemalja, koje navodno predstavljaju zemlje sa kojima IS tvrdi da je u ratu, uključujući Britaniju, Francusku, Australiju, SAD i mnoge druge.

  U digitalno izmenjenom snimku se takođe vidi oklopno vozilo IS kako se kreće prema Koloseumu, a muški glas koji čita tekst kaže da će militanti uništiti „krstaška mesta“.

  „Ovo je vaš poslednji krstaški rat, sledeći put ćemo mi biti ti koji će dobiti bitku na vašem terenu“, kaže on.

  Osim Koloseuma, na snimku se vide i druge rimske znamenitosti poput Bazilike svetog Petra u Vatikanu.

  AP Photo via militant website, File

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com