• Svet

  IS se bavi trgovinom organa zarobljenika

   341d0bc297.jpeg

  MADRID – Islamska država bavi se trgovinom organa zarobljenih i ubijenih „nevernika“ u Siriji i Iraku od početka prošle godine, navodi španski list „Mundo“.

  IS je ovo pretvorila u biznis međunarodnih razmera, piše „Mundo“.

  Vađenje organa počelo je najpre u bolnicama u gradu Mosulu, navodi španski list.

  Prema navodima svedoka, dosada su, koliko je poznato , izvršene ukupno 183 operacije vađenja organa ubijenih zarobljenika, a oni su pre toga detaljno pregledani u nekoliko bolnica u Mosulu, prenosi list.

  Reč je o muškarcima starosti od 20 i 35 godina.

  Svedoci navode i da IS primorava zarobljene da daju krv, a osuđenima na smrt prethodno vadi organe u specijalnim klinikama.

  Porodice ubijenih zarobljenika na društvenim mrežama navode da su na telima svojih rođaka našli velike ožiljke od operacija.

  „Mundo“ prenosi i svedočenja prema kojima su islamisti pobili nekoliko desetina lekara koji to nisu hteli da rade.

  U izveštaju iz Kaira, list citira i stručnjaka za bezbednost u Bagdadu Hašem al Hašimija, koji navodi da je trgovina organima veoma unosna i da je dobrodošla džihadistima u momentu kada je sve teža ilegalna trgovina naftom zbog američko-savezničkog i ruskog bombardovanja .

  „Mundo“ piše još i da je lično vođa IS u Iraku i Siriji Abu Bakr al Bagdadi naredio da se nevernicima vade zdravi organi kako bi se spasli životi pravih muslimana.

  AP-Photo,Militant-Website,-File,

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com