• Gradovi

  Islamska država: Napadač na policajce u Danskoj naš vojnik

  KOPENHAGEN – Danac koji je pucao u dvojicu policajaca i civila tokom rutinske racije zbog droge u Kopenhagenu i kojeg su lokalni mediji identifikovali kao 25-godišnjeg Mešu Hodžića, prema današnjoj tvrdnji novinske agencije Islamske države Amak, pripadnik je ove džihadističke organizacije.

  AFP navodi da je napadač preminuo danas od rana nanetih iz vatrenog oružja prilikom hapšenja.

  „Izvođač napada koji je za cilj imao policiju u Kopenhagenu je vojnik Islamske države i izveo je operaciju koja je bila odgovor na pozive da se napadnu zemlje koalicije“, navodi Amak, misleći na međunarodnu koaliciju koja se bori protiv Islamske države u Siriji i Iraku, citirajući neimenovani izvor.

  Muškarac, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva nakon pucnjave u Kopenhagenu, u kojoj su povređena dva policajca i jedan civil, državljanin je Danske, koji je u tu zemlju došao iz Bosne i Hercegovine kada je imao četiri godine, saopštila je danas danska policija.

  Policija u saopštenju o 25-ogodišnjem muškarcu navodi da se sumnja da je bio povezan sa terorističkim grupama, prenosi AFP.

  „On je očigledno povezan sa (militantnom islamskom grupom) Milatu Ibrahim i gaji simpatije prema Islamskoj državi“, navela je policija, ističući da trenutno nema dokaza da su te „simpatije“ uticale na pucnjavu, koja se u sredu uveče dogodila u Kopenhagenu.

  Danska policija je ranije danas saopštila da su u pucnjavi u Kopenhagenu povređena dva policajca i jedan civil.

  Incident se dogodio u Kristijaniji, delu Kopenhagena čiji su se stanovnici proglasili hrišćanskim autonomnim područjem.

  Policija je saopštila da je jedan policajac ranjen iz vatrenog oružja u glavu, a drugi u nogu, dok je civil dobio prostrelnu ranu butine.

  Policija je ranije saopštila da je povređeni civil „stranog porekla“ dodajući da je ta osoba u kontaktu sa policijom i da nema rodbine u Danskoj.

  Na policajce je pucano dok su obavljali svoje rutinske zadatke u Kristijaniji, navela je policija.

  Jens Dresling/ Polfoto via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com