Politika

Испорука српских радикала Хашком трибуналу је у супротности са Уставом!

RADIKALI

Функционери Српске радикалне странке оптужени од стране Хашког трибунала за кривично дело непоштовање суда неће се добровољно предати.

Председник Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ, најавио је да ће Вјерица Радета, Петар Јојић и Јово Остојић заузети врло висока места на кандидатској листи за предстојеће републичке изборе. Шешељ је такође истакао да су Радета, Јојић и Остојић поштени грађани Републике Србије којима нико не може да припише кривично дело које нису починили. Он је објаснио да би евентуална испорука српских радикала Хашком трибуналу била у супротности са Уставом Републике Србије и са Законом о сарадњи са Хашким трибуналом, који предвиђа испоруку само оних грађана Србије који су оптужени за ратне злочине, злочине против човечности и геноцид.

Шешељ је нагласио да Српска радикална странка максимално подржава одлуку српских радикала да се не предају Хашком трибуналу и да ће странка употребити сва демократска средства ванпарламентарне борбе уколико режим покуша да их испоручи на силу. Шешељ је појаснио да су многи сведоци оптужбе у процесу који се против њега води пред Хашким трибуналом прешли на страну одбране али да функционери Српске радикалне странке никоме нису нудили новац у замену за промену исказа. Уцењивање, поткупљивање и застрашивање сведока методи су којима се служе хашки тужиоци а највише лажних сведока обезбедила је Наташа Кандић.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh