Novosti online

Истрага ремонта хрватских „мигова” у Украјини

ЗАГРЕБ – Хрватска Војна полиција спроводи велику истрагу о ремонту авиона „МиГ-21” који су купљени и ремонтовани у Украјини, пише загребачки „Јутарњи лист”. Овај дневник тврди да је ексклузивно сазнао да су досад у истрази утврђене многобројне неправилности и да се озбиљно сумња да је у том послу исплаћено мито. Како наводи „Јутарњи”, 12 ремонтованих „МиГ“-ова Хрватском ратном ваздухопловству предато је у јулу 2015, а „осам месеци након тога Ратно ваздухопловство располаже само са три борбена авиона, а пет ремонтованих авиона повучено је из употребе”.

„Према информацијама из истраге, криминалистичка служба Војне полиције до сада је утврдила да су на авионима које је Хрватска купила од Украјине ‘прекуцани’ серијски бројеви и да они не одговарају документацији авиона, ни бројевима који се наводе у уговору о ремонту, као и да уграђени делови авиона не одговарају пратећој документацији авиона”, пише лист. Наводи се да је „истрага показала да су авиони купљени од Украјине старији него што пише у документацији, наводно четири до пет година”.

Загребачки дневник поставио је питање да ли је управо тих седам авиона, који су упућени у Украјину на ремонт, и враћено натраг. „Чак се озбиљно сумња да је целокупна документација лажирана, а да ремонт на авионима уопште није обављен”, пише „Јутарњи” у тексту у којем се наводи да је, према информацијама овог листа, „истрага покренута након непрестаних кварова на тек ремонтованим авионима”.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh