Gradovi

Italija neće uvesti zabranu nošenja burkinija na plažama

RIM – Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano, izjavio je danas da njegova zemlja neće slediti primer francuskih gradova i zabraniti nošenja burkinija na plažama, kako time ne bi isprovocirala napade islamskih ekstremista.

Burkini je kupaći kostim namenjen muslimankama koji, u skladu sa propisima Korana, pokriva celo telo, osim lica, šaka i stopala.

U intervjuu koji je objavio današnji Korijera dela sera, Alfano je rekao da njegovo ministarstvo za to ima razloge, kako bi obezbedilo sigurnost i odabralo odgovarajući nivo odgovora.

Oštrina odgovora, prema njegovim rečima, „ne sme nikada dostići nivo provokacije koja bi mogla da privuče napade“, prenosi Ansa.

„Pokazalo se da francuski model ne funkcioniše“ rekao je Alfano.

On je objasnio da je takav pristup pragmatičan i u skladu sa italijanskim ustavom.

„Moj pristup je ustavan, pošto naš ustav garantuje slobodu veroispovesti za sve… On je i pragmatičan, jer u Italiji živi milion i po muslimana, za koje svakako ne mogu smatrati da su teroristi ili da podržavaju terorizam“, dodao je Alfano.

On je istakao da je takav pristup istovremeno oštar, pošto je, kako kaže, proterao devet imama jer nisu shvatili razliku između molitve i hvaljenja mržnje i nasilja.

AP Photo, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh