• Gradovi

  Ivanić: Poseta Predsedništva BiH Beogradu važna za smanjenje tenzija

   

   

  Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da je predstojeća poseta Predsedništva BiH Beogradu važna kako bi se smirile političke tenzije i odnosi vratili u normalu i veruje da bi tom prilikom mogla biti makar otvorena neka nerešena pitanja, poput dogovora o medjudržavnoj granici ili obnove mostova na Drini.

  Kako je uoči posete agenciji Beta preneto iz njegovog kabineta, Ivanić ukazuje da do posete dolazi u specifičnom trenutku zbog zategnutih odnosa koji su usledili nakon izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o eventualnom priznanju Kosova.

  „Razgovor u Beogradu sam po sebi jeste značajan, kako bi došlo do smirivanja političkih tenzija. Najvažnija stvar sada je da se politički odnosi vrate u normalu“, smatra Ivanić.

  Ivanić, kako navode u njegovom kabinetu, veruje da bi na predstojećem sastanku mogao makar da bude otvoren, ako ne i završen, deo praktičnih stvari.

  „Recimo, takvo je pitanje granice, jer se pokazalo da za tim postoji potreba. Otvoren, iskren razgovor može da ima obostranu korist, jer u toj razmeni niko ne treba da dobije više“, naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

  Prema njegovim rečima, u pitanju je prostor Republike Srpske gde živi srpski narod i postoji interes da se nadje obostrano prihvatljivo rešenje.

  „Ako bude dobre volje, to se može rešiti. Medjutim, znam da prepoznam rečnik i osećam da posebno u Sarajevu nema volje da se u to udje, iako od toga možemo da imamo obostranu korist. Takodje, nadam se i da će i sa BiH biti otkočena neka vrsta sporazuma u vezi sa obnovom svih mostova na Drini izmedju BiH i Srbije“, naveo je Ivanić.

  Članovi Predsedništva BiH boraviće 6. decembra u zvaničnoj poseti Beogradu, na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com