Gradovi

Ivanić: Stvoriti okvir gde će ekstremizam biti neprihvatljiv

Ivanić: Stvoriti okvir gde će ekstremizam biti neprihvatljiv

SARAJEVO – Srpski clan Predsednistva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da je pravi odgovor na ekstremizam stvaranje opšteg ambijenta u kojem se ekstremisti nemaju odakle regrutovati.

On je objasnio da protiv ekstremizma postoje dva oblika borbe, od kojih jedan čine policija, tužilaštvo i zakoni, ali je napomenuo da taj oblik funkcioniše samo u pojedinačnim slučajevima.

„Pravi odgovor na ekstremizam jeste stvaranje jednog opšteg ambijenta u kojem svi ljudi ne prihvataju ekstremizam i u kojem se ekstremisti nemaju odakle regrutovati“, istakao je Ivanić za BH TV.

Kako je ukazao, obaveza je i medija i političara i verskih vođa i intelektualaca da svojim vlastitim ponašanjem i vrednostima stvore okvir u kojem će ekstremizam biti društveno neprihvatljiv, „ne veštački nego istinski i prirodno“.

„Nama nedostaje i jednog i drugog: i ovog prvog – stvaranja opšteg ambijenta – jer bilo je puno tolerantnih tonova prema nekima i traženja opravdanja za ekstremističke poteze u prošlosti, na svim stranama, a nedostaje nam i još čvršće organizacije i naših bezbednosnih institucija, a ja se nadam da ćemo i jedno i drugo popraviti“, zaključio je Ivanić.

Foto Tanjug, D. Stanković

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh