Gradovi

Ivanišević: Mešovita srpsko-mađarska komisija u aprilu

SUBOTICA – Državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević najavio je danas da bi u aprilu u Beogradu trebalo da se održi sednica Mešovite komisije vlada Srbije i Mađarske, na kojoj će biti reči o položaju srpske zajednice u Majarskoj, kao i mađarske zajednice u Srbiji.

Poslednji sastanak Međuvladine meštovite komisije održan je 2011. godine u Budimpešti, što je, kako je rekao, neprihvatljivo.

„Ova vlada hoće da pokaže da brine o sunarodnicima gde god se nalazili, kao i o svim grajanima Srbije, bez obzira na nacionalnu pripadnost“, kazao je Ivanišević.

On je najavio da će tokom marta otići u Mađarsku gde će razgovarati sa predstavnicima srpske zajednice.

„Nama su obe zajednice jednako važne i koliko ćemo se boriti za položaj Srba u Mađarskoj , borićemo se i da položaj mađarske zajednice u Srbiji bude adekvatan“, rekao je Ivanišević novinarima u Subotici.

Kako je dodao, predsednik Skupštine Vojvodie Ištvan Pastor, kao i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta, biće u srpskom delu komisije, kao što će Srbi biti deo delegacije iz Mađarske.

„Odnosi dve zemlje su na istorijskom maksimumu, krasi ih prijateljstvo dva premijera i nema teme koja će te odnose poremetiti“, dodao je Ivanišević.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh