• Gradovi

  Ivošević: Komentar na presudu Bubalu diktat politike sudijama

   

   

  Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ocenio je danas da oglašavanje funkcionera Srpske napredne stranke i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića povodom oslobadjajuće presude Predragu Bubalu, predstavlja pritisak ne samo na sudije koje će suditi u drugostepenom postupku, već i na sve ostale sudije koji sude politički „osetljive“ slučajeve.

  Mediji su preneli da je Vučević posle oslobadjajuće presude Bubalu izjavio da „kao pravnik i običan gradjanin“ pita sudije „kome služe, narodu ili lopovima“ i „koliko koštaju njihov obraz i čast“.

  Ivošević je za agenciju Beta naveo da je Vučević koji je i pravnik, reagovao politički, jer je primetno da se sudije počinju da postupaju u skladu sa ustavnom ulogom nezavisno i samostalno.

  „Ovo je jedan politički bunt jer je očigledno primećeno da sudije počinju da rade po Ustavu. Nije reč samo o pritisku na sudije koji će suditi dalje u konkretnom slučaju, već i na ostale sudije kojima se šalje poruka da moraju da osluškuju diktat dnevne politike“, kazao je Ivošević.

  On je naveo da predsednike sudova i javne tužioce bira parlament i da je to poluga za političku moć nad sudstvom, na šta ukazuje i Venecijanska komisija i da to struka želi da menja, uprkos protivljenjima političara.

  „Umesto da napravimo još koraka unapred, ovakva reagovanja vraćaju nas u prošlost“, zaključio je Ivošević.

  Link Izvora

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   27. децембра 2017. at 18:10

   Јавно обраћање господина Вучевића је прворазредан скандал који би, у сваком иоле уређеном друштву, довео до озбиљних политичких и других последица за починиоца.

   Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com