• Ekonomija

  Izazovi inovacija tema prve Paćino konferencije

  paćino,pacinnoFoto: Pasinno.eu

  U okviru projekta koji se sprovodi u osam zemalja Jadranskog regiona, a u Srbiji ga vodi Institut “Mihajlo Pupin”, u Beogradu će biti organizovana prva „public policy“ konferencija „Inovacije u Srbiji – izazovi i mogućnosti“, u četvrtak 10. decembra u hotelu Metropol Palace sa početkom u 9:30 časova.

  Osma partnera – pet miliona evra

  Paćino projekat ima osam partnera: osim Instituta “Mihajlo Pupin”, u projektu učestvuju i Univerzitet u Trstu (Italija), koji je i koordinator projekta, Ekonomski fakultet u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), COBIK Centar (Slovenija), Medicinski fakultet Univerziteta u Rijeci (Hrvatska), Ekonomski fakultet u Podgorici (Crna Gora), Univerzitet u Tirani (Albanija) i Jonski univerzitet (Grčka).Ukupna vrednost projekta je više od pet miliona evra, a sprovodi se od novembra 2013. do novembra 2016. godine.

  Paćino, jedan od brojnih međunarodnih projekata koje Institut “Mihajlo Pupin” sprovodi uz podršku Evropske unije, ima cilj stvaranje platforme za podsticanje, rast i širenje inovacija u zemaljama Jadranskog regiona koji u jedinstven sistem povezuje akademske i istraživačke institucije, nosioce inovacionih politika i poslovni sektor u cilju razmene iskustava i razvoja saradnje u inovacijama između zemalja.

  Konferencija će pružiti pregled stanja inovativnosti u regionu, a naročito će biti predstavljeni problemi i izazovi sa kojima se Srbija sreće na polju podrške preduzetništvu, kao i koraci koje državne institucije preduzimaju u okviru podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima za jačanje inovativnosti.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com