• BG

  Izbor najboljeg vina 24. i 25. avgusta u Vlasotincu

  KONKURSI POVODOM VINSKOG BALA

  Povodom tradicionalne privredno-turističke manifestacije Vinski bal, koja se održava 24. i 25.avgusta u Vlasotincu, Kulturni centar raspisao je konkurse za izbor najboljeg vina, najbolje pesme i karikature na temu vina i grožđa, kao i najbolje pesme na prizrensko-timočkom dijalektu na iste teme, zatim za izbor boginje vina i prijavljivanje za najboljeg plivača za vinsko burence.

  U okviru konkursa za izbor najboljeg vina, postoje četiri kategorije: tradicionalno belo, vrhunsko belo, tradicionalno crveno i vrhunsko crveno vino. Vinar mora imati minimum 200 litara zaliha vina koje ulazi u takmičenje.

  Prijave su moguće do 15.avgusta u prostorijama Kulturnog centra, AVNOJ-a 1 u Vlasotincu, radnim danom od 7 do 15 sati, na telefon 016/877-466 ili na mejl adresu kcentarvl@mts.rs

  I ove godine bira se najbolja, do sada neobjavljena, pesma na temu vina i grožđa, a novina je ove godine izbor najbolje pesme na prizrensko-timočkom dijalektu, takođe na temu vina i grožđa.

  Radove treba poslati do 20.avgusta, na pomenutu adresu Kulturnog centra (AVNOJ-a 1, 16210 Vlasotince) u pet primeraka, pod šifrom, a u manjoj koverti poslati ključ šifre.

  Među tradicionalne konkurse spada i onaj za izbor najbolje karikature na temu vina i grožđa. Rok za slanje ovih radova je takođe 20. avgust, na adresu Kulturnog centra.

  Među najpopularnije konkurse spada i onaj za izbor najlepše devojke Vinskog bala – boginje vina 2018.

  Pravo učešća imaju kandidatkinje starosti od 15 do 27 godina, rok za prijavu je 17.avgust, a prijave se mogu dostaviti Kulturnom centru ili Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince radnim danima od 7 do 15 sati, zatim na brojeve telefona 016/877-466 ili 875-201 lokal 124 ili na mejl adrese: kcentarvl@mts.rs i turist.org.vl@gmail.com .

  Na kontakte Turističke organizacije moguće je prijaviti se i za poslednji u nizu konkursa – za izbor najboljeg plivača za vinsko burence.

  Pravo učešća imaju svi zainteresovani kandidati, ali maloletna lica moraju da dođu u prisustvu bar jednog roditelja. Prijave na ovaj konkurs moguće su i na sat vremena pred početak takmičenja. Detaljnije informacije mogu se naći na internet stranicama opštine Vlasotince i Kulturnog centra.

  Izvor: Agencija Publika

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com