Novosti online

Изборе у Србији пратиће ограничена посматрачка мисија ОЕБС-а

ВАРШАВА – Изборе у Србији пратиће ограничена посматрачка мисија Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОИДХР), а посматрачи ће највероватније доћи око 17. марта, рекао је Танјугу портпарол ОИДХР Том Рајмер. „Нисам још сигуран у погледу величине и састава посматрачке мисије, или броја дугорочних посматрача, али то ће бити на линијама последње мисије коју смо слали да прати изборе у Србији 2014. године”,рекао је он.

Та мисија је, како је подстио, имала основни тим од 10 изборних експерата у Београду и 12 дугорочнх посматрача који су били распоређени у групама по двоје у различитим деловима земље. План, распореда за нове изборе још није урађен, али ће бити заснован на томе да се обезбеди уједначено праћење у земљи и најобјективнија могућа процена избора, навео је Рајмер.

Према његовим речима, долазак посматрача није везан за степен развоја демократије у Србији већ за процену ОЕБС-а који формат мисије би Србији могао најбоље да помогне у побољшању изборног процеса у складу да обавезама преузетим чланством у ОЕБС-у и другим међународним стандардима.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh