• Gradovi

  Izbori 24. aprila, ključno jedinstvo po pitanju budućnosti

  BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će vanredni izbori biti održani najverovatnije 24. aprila.

  „U roku od dva dana vlada će uputiti predsedniku Srbije obrazložen predlog“, rekao je Vučić za RTS i dodao da predsednik odlučuje kad će biti održani izbori i to će najverovatnije biti 24. aprila.

  On je istakao da će ovi izbori biti referendum – hoće li Srbija 2020. da bude moderna evropska zemlja, odnosno hoćemo li u budućnost, ili u prošlost.

  Vučić je rekao da neće praviti kompromise kad je reč o budućnosti Srbije.

  On je podsetio da je vlada, i pored toga što su zemlju zadesile teške stvari, poput poplava i migrantske krize, uspela da postigne dosta toga zato što su svi bili ujedinjeni.

  Kako je rekao, sada je Vlada u periodu kada postoje tri ključna pitanja.

  Prvo je: kako napred i kuda dalje? Drugo je šta je cilj u narednom periodu i može li da se ostvari. Treće je sagledavanje političke scene.

  Najvažnije je da postignemo jedinstvo, objasnio je premijer i dodao da se na izbore i odlučio kada je video da to jedinstvo ne postoji.

  „Suština je da za četiri godine postignemo evropski standard“, naveo je premijer i istakao da će raspisivanje izbora biti u skladu sa procedurom.

  Navodeći da stranka koju vodi više neće imati takvu većinu kakvu je imala, Vučić je rekao da je spreman da rizikuje mnogo, jer je u pitanju budcuhnsot Srbije, koja je važnija od bilo koga pojedinačno.

  Premijer je istakao da će izbori biti referendum o tome da li će Srbija 2020. godine da bude moderna i evropska zemlja ili da se vrati u prošlost, unutrašnje sukobe i lošije odnose u regionu.

  „Suština je u tome da sam shvatio da smo uspeli jer smo imali disciplinu, bili ujedinjeni, a danas ne vidim da svi imamo iste ciljeve, već imamo različite i hoću da te ciljeve iznesemo pred građane“, rekao je Vučić.

  „Ne pada mi, međutim, da pravim kompromise zarad opstanka na vlasti, ni političke, niti bilo kakve druge“, rekao je Vučić.

  Ne pada mi na pamet da sarađujem sa desničarskim strankama, koje bi tražile da ne idemo u EU, niti sa onim drugim, rekao je, koji kažu da Rusiji moramo da uvedemo sankcije i da se vratimo u vreme pljačkaške privatizacije.

  Upitan da li će SNS sarađivati sa SPS posle izbora, Vučić je rekao da je neko ko dobro razume političku realnost, da je razumeo sve njihove poruke prethodnih dana i meseci i da o eventualnoj saradnji ima vremena da se govori.

  „Neki su u stanju u danu da se ujedine i razjedine zarad vlasti, mene to ne zanima“, rekao je Vučić.

  Istakao je da naprednjacima socijalisti ni sada nisu bili potrebni, ali da je on želeo da oni budu u vladi i da Srbija bude ujedinjena.

  Vučić je rekao i da na predstojećim izborima mogu da pobede neki drugi, da nema problem sa tim, da će njegovo da bude da tom nekom čestita, ali da traži od ljudi da odgovorno gledaju na to za koga će da glasaju.

  Vučić je podsetio da je 22 meseca predsednik Vlade Srbije, naglasivši da ne postoji ponosniji čovek na svetu od njega.

  „Ne postoji ništa važnije niti lepše, niti veće, što čovek može da sanja, da uradi za zemlju koju voli, za svoju zemlju“, rekao je Vučić.

  On je dodao da se zajedno sa prijateljima i saradnicima borio za uspeh Srbije i podsetio da tokom ta 22 meseca nije bio lak period, imajući u vidu da je država bila pred potpunim bankrotstvom zahvaljujući neodgovornoj politici prethodnih vlasti, da se suočila sa katastrofalnim poplavama, da je počeo rat u Ukrajini, da je počela migrantska kriza…

  „Ne postoji problem koji našu zemlju nije zadesio. Imali ste nestabilnost u regionu, i u svemu tome uspeli smo zemlju da stabilizujemo, spasimo od bankrotstva, ne samo da preoplovimo deficit veh napravimo šanse za budućnost, da zemlju izvučemo iz recesije i da ekonomija bude u usponu i da u naredne tri-četiri godine imamo samo pozitivan trend rasta“, rekao je Vučić.

  Foto Tanjug/S. Ilić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com