Gradovi

Izbori falsifikovani u korist Dveri- DS S i SDS-LDP-LSV

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da su rezultati parlamentarnih izbora falsifikovani, kako bi se „veštački namakao cenzus“ koaliciijama SDS-LDP-LSV i Dveri-DS S.

BEOGRAD – Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da su rezultati parlamentarnih izbora falsifikovani, kako bi se „veštački namakao cenzus“ koaliciijama SDS-LDP-LSV i Dveri-DS S.

Šešelj je na pres konferenciji rekao da to dovodi u pitanje legitimitet budućeg parlamenta i da zato treba izmeniti izborno zakonodavstvo i onda, hitno, održati nove parlamentarne izbore.

„Ovih nedelju dana ne pamti srpska politička istorija. Imali smo raznih kršenja izbornog zakonodavstva i Ustava, i u vreme Obrenovića, i Karađorđevića, u vreme komunizma nismo imali, a od kada je obnovljen višepartisjki sistem nema presedana poput ovog“, rekao je Šešelj.

Za to je, tvrdi Šešelj, odgovoran ambasador SAD Kajl Skat, koji je u izbornoj noći bio u sedištu DS, a potom je, navodi, intervenisao u Republičkoj izbornoj komisiji i Republičkom zavodu za statistiku.

„Zato ovi izbori imaju krupnu falinku i zato se moraju održati novi. SRS je trenutno usamljena u ovom stanovištu, ali mi smo narodu navikli da govorimo uvek istinu i niko nas u tome ne može pokolebati“, rekao je Šešelj.

Najavio je da će se radikali u parlamentu zalagati za izmene izbornog zakonodavstva, pa da se onda ide na nove izbore.

Šešelj je demantovao tvrdnje da su pristalice SRS glasale juče za SNS, a lošiji izborni rezultat radikala na ponovljenim izborima tumači nezainteresovanošću članstva.

Preview

VOJISLAV SESELJ

Slide

VOJISLAV SESELJ

Slide

VOJISLAV SESELJ

Slide

VOJISLAV SESELJ

Slide

VOJISLAV SESELJ

VOJISLAV SESELJ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh