• Novosti online

  Izbori za predsednika DS: Počelo glasanje za izbor članova stranačkih organa

  U Centru „Sava“, u Beogradu, danas je, nakon obraćanja troje kandidata za predsednika Demokratske stranke, počelo glasanje delegata za izbor članova stranačkih organa.

  Predvidjeno je da rezultati glasanja budu saopšteni oko 17.45.

  Ukoliko u prvom krugu ne bude izabran novi predsednik Demokratske stranke, biće održan i drugi krug glasanja u kome će se nadmetati dva kandidata sa najviše glasova iz prvog kruga.

  Za predsednika DS kandidovali su se Branislav Lečić, Zoran Lutovac i Gordana Čomić, a pored njih 1.230 delegata će birati i pet potpredsednika stranke, predsednika Političkog saveta i članove stalnog sastava Glavnog odbora.

  U Centru „Sava“, 13 kandidata za potpredsednika stranke predstavilo je svoje programe, a prva se obratila Tijana Blagojević koja je kazala da je potrebno da DS definiše stavove i da ih predstavi gradjanima što pre, jer onda, kako je ocenila, rezultati neće izostati.

  Kandidat Miroslav Vasin je kazao da se njegova prva tačka delovanja odnosi na ljude koji su u DS, „jer se ne sme zaboraviti na one ljude koji su u njenim priostorijama i koji su i dalje u stranci posle svega“.

  „DS nikada više ne sme zanemariti one koji su tu, nikada više ne sme davati prednost onima koji dolaze u odnosu na one koji su stalno tu“, kazao je Vasin.

  Vasin je kazao da DS apsolutno treba da bude deo demokratskih koalicija koje se danas bore protiv Vučića, ali da DS mora biti glavni ili medju glavnim članovima koalicije i da donosi najvažnije odluke.

  Kandidatkinja Nataša Vučković je rekla da „nema bolje demokratske političke kuće u Srbiji od DS“.

  „Nama se bave i naši prijatelji i naši protivnici, to znači da mi nismo stranka od dva odsto kako nam govore u medijima. Verujem da ćemo nakon beogradskih rezultata, koji su nas postideli, posle ovog izbornog procesa izaći jači“, rekla je ona.

  Vučković je kazala da je prioritet da se vrate oni ljude koji znaju šta je politička stranka, da osnaže DS i da moraju komunicirati sa gradjanima mnogo neposrednije, tako što će izaći na teren.

  Kandidatkinja Aleksandar Jerkov je izjavila da se kandidovala jer veruje da je to „poslednja šansa da se DS ne povuče“.

  „Mi smo danas ovde došli da se dogovorimo šta da radimo, da gradjanima pružimo ono što šest godina čekaju da im DS pruži. Da ne pričamo više o sebi i svojim problemima, već o gradjanima i njihovim problemima. Da iskreno saradjujemo sa opozicijom“, kazala je Jerkov.

  Jovana Jovanović je rekla da ona „neće da se mladi oblače u maskirane uniforme, već da moraju da budu obučeni u uspeh i osmeh“, a Sretko Malinović je kazao da danas ne sme biti trijumfa i poraza, već će biti izabrani oni koji će „poneti odgovornost za budućnost DS“.

  Srdjan Milivojević je izjavio da je u demokratama i dalje „ista ona vatra, koju čine iste one iskre koje su palile petooktobarski plamen“, a Radoslav Milojičić Kena je kazao da DS ne sme da udje u koalicij sa SNS.

  „Ne možemo sa onima koji gaze institucije, koji su smanjili penzije i plate i gase slobodu medija. DS mora da ima stav o svim političkim temama. DS mora da bude stožer okupljanja demokratske, evropske opozicije. Napravićemo i 2018. široku koliciju, koja ima jedan cilj da vrati državu od SNS koja ju je otela“, kazao je Milojičić.

  Kandidat Dejan Nikolić je kazao da su „tu zbog promena“, a Saša Paunović da DS bira „da li se menja ili ostaje ista“.

  „Da ne menjamo više predsednika a da nomenklatura ostane ista. Situacija traži od nas promene i odgovor na izazove“, kazao je Paunović, dok je Dragana Rakić rekla da demokrate ne odustaju i da veruje da mogu da pobede „ovaj štetočinski režim“.

  Kandidatkinja Milica Čubrilov Filipović je kazala da je „borba koja predstoji smislena i da je duguju ‘rekama ljudi’ koje su se devedestih borili pa razočarali“.

  Dragoslav Šumarac je izjavio da je „ovo trenutak kada će se saznati da li će se DS posle dramatičnog pada ponovo uzdići“.

  „Moramo da pokažemo da smo razumeli poruku gradjana, samo zajedno sa demokratskim strankama dobićemo poverenje da menjamo Srbiju“, ocenio je Šumarac.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com