Novosti online

Изборна листа ДС-а без изненађења

Коалиција окупљена око Демократске стране биће друга на гласачком листићу, а на изборној листи, за разлику од неких ранијих периода, нема неких звучних имена из света уметности и спорта. Демократе су се, овај пут, ослониле на своје проверене кадрове, баш као и њихови коалициони партнери.

Првих седам на листи „За праведну Србију-Демократска странка (Нова, ДСХВ, ЗСС)” су из ДС-а: Бојан Пајтић, Драгољуб Мићуновић, Наташа Вучковић, Горан Јешић, Гордана Чомић, Балша Божовић и Горан Ћирић. Одмах после њих су Верољуб Стевановић (Заједно за Шумадију), па Маја Виденовић (ДС), Зоран Живковић (Нова странка), Душан Петровић (Заједно за Србију), Александра Јерков (ДС), Радослав Милојичић (ДС), Дејан Николић (ДС), Весна Марјановић (ДС), Томислав Жигманов (Демократски савез Хрвата у Војводини), Душан Милисављевић (ДС), Весна Мартиновић (ДС), Бранимир Кузмановић (ДС) и Радиша Милошевић (ЗЗШ). То је првих 20 на листи. Коалициона листа ДС-а на претходним изборима освојила је 19 посланичких мандата.

Како су нам незванично рекли у ДС-у су гледали да на листи буду поуздани кадрови из редова демократа, да им се не би десило да освоје посланички мандат, а да их неко кад уђе у парламент „изда”. Тако им је, на пример, на прошлим изборима на високом 14. месту био кандидован Милан Петрић, који је потом прешао у Српску народну партију Ненада Поповића, која је захваљујући Петрићевом мандату истицала да је парламентарна странка, мада на изборима није ни учествовала.

На листи нема Аиде Ћоровић, која је 2014. године била девета на листи и која је била посланик у распуштеном парламенту. Ћоровићева је за „Политику” казала да су је звали и Наташа Вучковић и Бојан Пајтић, али и из неких других странака, не откривајући којих, међутим, њен избор је био да не буде ни на једној листи. Ћоровићева каже: „Схватила сам да политика, ипак, није била моја шоља чаја. Учинковитија сам у активизму, контакту са грађанима и не правим компромисе. Могла сам да седим и даље у парламенту, али није то то.”

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh