• Novosti online

  Изгорео сплав – ресторан „Џентлмен и дама”

  Сплав – ресторан „Џентлмен и дама”, који се налази у близини „Старе стенке” крај Моста на Ади, изгорео је у потпуности јуче око 1.30 часова. Овај локал налази се у закупу неколико особа, а међу њима су водитељ Влада Станојевић и манекен Борис Стаменковић.

  Ресторан није радио од суботе, а шта је изазвало пожар није познато. Помињу се неисправне електроинсталације, али је извесније да је подметнут. Прави узрок знаће се тек после увиђаја, а полицији ће посао, највероватније, олакшати снимци камера јер је, како кажу закупци, али и власник, објекат био покривен видео-надзором. Власник сплав-ресторана је некада био власник брод-ресторана „Стара стенка”, када је на њему, пре десетак година, први пут избио пожар.

  Када се ватра појавила, у ресторану, према речима окупљених испред овог локала, није било никога. Пламен је највероватније приметио неко ко је пролазио мостом и одмах је обавестио ватрогасце.

  Пожар се врло брзо проширио и захватио цео објекат. Остала је читава само кухиња и у њој огарављен и од ватре опрљен део инвентара. Све остало, целу конструкцију, углавном од дрвета, столове, столице, прозоре и кров прогутала је ватра.

  Штета на објекту је велика, посебно ако се има у виду да је само у обнову, према речима једног од закупаца, уложено 50.000 евра.

  У гашењу ватре учествовало је пет возила и ватрогасни брод.

  – Ангажовали смо 19 ватрогасаца – спасилаца уз возила, док су на броду била тројица наших људи. Ватра је била већ у разбукталој фази када смо стигли. Ми смо врло брзо угасили пожар, али је пламен пре нашег доласка већ био прогутао више од 200 квадрата простора – рекао је Раде Милошевић, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду. Приликом ове интервенције један од ватрогасаца лакше је озлеђен када је незгодно стао ногом и повредио зглоб.

  Простор око локала „Џентлмен и дама” изгледа да је „магнет” за пожаре. Пре шест година изгорео је највећи део брод-ресторана „Стара Стенка”, који се налазио на реци иза овог локала. „Стара Стенка” горела је и неколико година раније. Пре две године, у непосредној близини садашњег локала „Џентлмен и дама” ватра је потпуно прогутала и кућицу – сплав.

  У последњих четрдесетак дана ово је на реци други пожар. Крајем јануара, код Бранковог моста, изгорео је брод ресторан „Олимпик”. И за њега се оправдано сумњало да је пожар подметнут, те да га је неко у току ноћи полио бензином и запалио.

  Немамо непријатеља

  Влада Станојевић јуче је потврдио да је он један од сувласника локала.

  – Нас неколико се удружило и заједнички смо, пре годину дана, узели локал у закуп. Шта је узрок пожара није познато, али колико знам нико од нас нема непријатеља, нити смо коме дужни – рекао је Станојевић.

  Две „Стенке” биле једна близу друге

  На некадашњем броду „Стенка” дуго година се налазио риболовачки клуб. Први пут ресторан на овом броду отворен је 1985. године, да би затим шест година касније на обали био изграђен објекат под именом „Стенка”.

  Брод – ресторан је две године касније добио име „Стара Стенка”, како би се разликовао од локала на обали. На „Старој Стенци” су се потом мењали власници, све до пожара 2010. када је највећи део брода уништен у пожару. После тога конструкција је исечена, а том месту изграђена марина.

  Објекат „Стенке” на обали постоји и даље.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com