Gradovi

Izgradnja fabrike prekinuta posle pogibije radnika

JAGODINA – Kompanija „North karton“ iz Volgograda (Ruska Federacija), prekinula je izgradnju fabrike u Jagodini, nakon što je na gradilištu, tri meseca posle početka gradnje, poginuo radnik.

U korovu, na površini od deset hektara u industrijskoj zoni kraj „Koridora 10“, napušteno gradilište na kome se vide visoki betonski stubovi kontura fabrike od 24.150 kvadratnih metara, avetinjski je prazno.

Radovi su počeli 24.oktobra 2013.godine, oko pet meseci, pošto su kamen temeljac, svečano položili, tadašnji premijer Srbije Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma i predstavnik „Nort kartona“ Vladmir Slovohotov, označivši početak intenzivnih radova.

Fabrika kapaciteta 18.000.000 kvadratnih metara talasastog kartona i kartonske ambalaže namenjenog izvozu u Evropu, sa najasvremeniom opremom iz Italije, Holandije i Japana, trebalo je da bude završena za nepunih godinu dana i zaposli 200 radnika, rečeno je na polaganju kamnena temeljca.

Investicija je bila vredna 15.000.000 evra.

Posle tragedije, 11.januara 2014. godine, kada se na radnika preduzeća iz Kanjiže, koje je bilo podizvođač radova „Visokogradnji“ iz Beograda, prema saopštenju MUP, srušio betonski zid prilikom

izvođenja radova i na mestu ga usmrtio, izgradnja je prestala.

Da li zbog pogibije i sujeverja, ili je u pitanjnu nešto drugo, ali radovi su obustavljeni već dve godine.

Prošle godine, u decembru, Marković je najavio povratak investitora iz Rusije, i nastavak gradnje, ali već godinu dana je prošlo od te najave, a na gradilištu se ništa ne radi.

Izvođač radova „Viskogrdanja“, uklonila je kontejnere u kojima su bili radnici i obeležja gradilišta, a jedan od stanovnika Kočinog Sela, koji svaki dan prolaze kraj napuštenog gradilišta na putu za Jagodinu kaže je da meštani „nerado tuda prolaze noću“.

Preview

NAPUSTENO GRADILISTE

Slide

NAPUSTENO GRADILISTE

Slide

NAPUSTENO GRADILISTE

Slide

NAPUSTENO GRADILISTE

Slide

NAPUSTENO GRADILISTE

NAPUSTENO GRADILISTE

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh