• Crna Gora

  Izgubljeni planinar iz Poljske izazvao veliki požar u Baru

  Veliki požar buknuo je večeras u Baru, a pretpostavlja se da ga je izazvao planinar iz Poljske koji se izgubio na obližnjem brdu, kada je pokušao da signalizira gde se nalazi.

  Požar je zahvatio veliku površinu na brdu Šušanj iznad istoimenog barskog naselja, a vatra se nošena vjetrom spustila do naselja, preneli su mediji.

  „Požar za sada ne preti kućama ali je nepristupačan pa je gašenje za sada nemoguće“, saopštili su u lokalnoj službi zaštite iz koje će tražiti uključivanje protivpožarne avijacije.

  Načelnik službe zaštite Bara Velizar Čadjenović rekao je „Vijestima“ da je obavešten da je vatru zapalio planinar iz Poljske koji se izgubio i na taj način želeo da signalizira gde se nalazi.

  „Obavešten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u nameri da signalizira na kom se mestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki deo brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušnja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca“, precizirao je Čadjenović.

  Zbog nepristupačnog terena vatrogasci će po njegovim rečima ujutru početi akciju gašenja požara.

  Poljak još nije pronadjen, rečeno je „Vijestima“ u policiji u Baru.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com