Novosti online

Izlile se Južna Morava i Sitnica, Bjelica raste, u Ranilugu stabilno

RANILUG, K. MITROVICA – Rukovodilac pokrajinskog kriznog štaba Dušan Kozarev izjavio je danas da je zbog poplava jedna porodica iz Raniluga u Kosovskom pomoravlju evakuisana, a da je na severu Kosova u porastu nivo Ibra.

Kozarev je za Tanjug rekao da su članovi jedne porodice iz Raniluga, čiji dom je poplavljen, izmešteni kod rođaka u subotu, a da je u sličnoj situaciji još šest porodica koje ugrožava Binačka Morava.

U Ranilug su stigle i ekipe Crvenog krsta iz Mladenovca sa pumpama za vodu i pratećom opremom, rekao je Kozarev i dodao da je u porastu za 40 cm i reka Ibar na severu Kosova, gde je u opštini Zvečan poplavljeno poljoprivredno zemljište.

 

Ono što je najvažnije je da za sada nisu ugrožene kuće i domaćinstva u ovom području, kazao je Kozarev, inače i zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Velike površine obradivog poljoprivrednog zemljišta i oranica u Kosovskom pomoravlju nalaze se pod vodom.

U južnom delu Kosovske Mitrovice izlila se reka Sitnica koja je poplavila nekoliko kuća čiji su vlasnici Albanci a poplavljeno je na stotine hektara obradivog zemljišta koje se nalazi uz priobalje ove reke.

Ukoliko kiša nastavi da pada situacija u ovom delu Kosovske Mitrovice mogla bi da bude izuzetno ozbiljna upozorili su iz Direkcije za zaštitu i spašavanje opštine u (južna) Mitrovica.

Na severu Kosova kiša pada od subote veče.

 

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh