• Južna Srbija

  ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА „КУЛЕ И ГРАДИНЕ“ У ОФИЦИРСКОМ ДОМУ

   

  Сви који воле уметност и архитектуру, и они који желе да виде на које све начине оне могу да се преплићу и створе инспиративне куле, имаће прилику да до 20. јула у Официрском дому у Нишу погледају изложбу „Куле и градине“, аутора Душка Милошевића, коју организује Студентски културни центар Ниш.

  Према речима аутора, који је по занимању архитекта, идеје за „изградњу“ свих 28 кула пронашао је у обиљу српске традиције. Посетиоци ће моћи да виде како из његовог угла изгледа моравска, ариљска, београдска, војвођанска кула…

  Ова архитектонска имагинација заснована је на архитектонскоим елементима којима се ја бавим – прозори, куполе, бифоре, трифоре…

  Куле сам градио из обиља српске градитељске традиције.  Свака кула се односи на неки део наше земље, а свака од њих крије и грађевинске детаље везане за то место“, објашњава Милошевић.

  Како додаје, он је трагао за свим што куле јесу, а у њима је пронашао занимљиву форму у коју је могао да уплете елементе српске традиционалне архитектуре. Милошевић каже да ће у своју наредну серију, свакако уврстити и нишку кулу.

  Јако ми се допао град, био сам овде много давно, али га сада гледам другачијим очима. После овог доласка у Ниш, сигуран сам да ће једна од следећих ствари бити нишка кула… Већ сам је и замислио, и готово сам сигуран да ће у доњем сегменту, као основ, бити нишка Тврђава“, каже он.

  Иначе, Душко Милошевић рођен је 1955. године у Београду. По занимању је архитекта, али се сликарством бави преко 30 година. Самосталне изложбе имао је у Етнографском музеју у Београду, Културном центру Новог Сада, Дому културе Чачак и у другим местима у Србији. Учествовао је на више групних изложби слика у Србији. Добитник је Друге награде на Октобарском салону сликара у Београду.
  Д.К.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com