• Kultura

  Izložba slikara Nemanje Mate Đorđevića

  Mate ĐorđevićFoto: Eve Morcrette

  Postavku pod nazivom „Bolnica Frederiks“ čine slike nastale u periodu izmedju 2013. i 2015. godine, koje novosadska publika nije imala prilike da vidi.

  Povezane vesti

  „Izložbu čine radovi različitih formata i tehnike,od ulja na platnu, preko kartona do crteža i grafike.Ti radovi se bave fenomenom „nesreća“ koje nas kroje, iako spolja ponekad izgledaju kao udaljene“, navodi autor.

  Slikarstvo Mate Đorđevića je slikarstvo dramatičnih motiva i apokaliptičnih vizija, a za svoje stvaralaštvo, ovaj mladi beogradski umetnik koji trenutno živi i radi u Parizu, višestruko je nagrađivan.

  Na predlog akademika Vladimira Veličkovića, dobitnik je nagrade Francuske Akademije lepih umetnosti za podstrek slikarstvu 2012. godine, a ove godine ista prestižna francuska institucija uručila mu je nagradu za crtež Fonda Pierre David-Weill (Pjer David Vel).

  Dobitnik je nagrade za slikarstvo na 47. Zimskom salonu u Herceg Novom 2014., kao i nagrade Milan Konjović na Likovnoj jeseni iste godine u Somboru.

  Izlagao je na Bijenalu crteža u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, kao i više puta pred beogradskom publikom.

  Nemanja Mate Đorđević prvi put uzlaže u Novom Sadu, a izložba će trajati do 20.decembra 2015. godine.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com