• Gradovi

  Izvršena primopredaja vlasti u Arilju

  ARILJE – U opštini Arilje danas je zvanično izvršena primopredaja vlasti, a novoizabrani predsednik opštine Zoran Todorović (SNS) preuzeo je dužnost od svog prethodnika Milana Nikolića (SRS).

  Novu vladajuću koaliciju, koja je juče preuzela vlast u Arilju, čine SNS, SPO, SPS, NS i PUPS.

  „U kratkom razgovoru Nikolić me je izvestio o svojim aktivnostima u toku ovih šest meseci, održanim i novozakazanim sastancima. Moram da primetim da je za ovaj period, koliko mi nismo bili na vlasti, Arilje izgubilo oko 200 miliona dinara investicija, koje su već bile dogovorene i trebalo je da se odrade sredstvima Direkcije za puteve“, rekao je Todorović u izjavi Tanjugu.

  On je podsetio da su izabrani novi ljudi na najznačajnije funkcije – zamenik predsednika opštine Branko Vukajlović (SPO), predsednik skupštine Mićun Vasilijević (SPS), dok je njegov zamenik Katarina Gačević (SNS), a sekretar lokalnog parlamenta je Biljana Vukotić koja je nestranačka ličnost.

  Takođe, izabrano je i kompletno Opštinsko veće koje broji devet članova.

  Sada već bivši predsednik opštine Arilje Milan Nikolić smatra da nova vlast nije legitimno izabrana.

  „Ako je legitimni predsednik skupštine prekinuo zasedanje i zakazao novo kako je moguće da neformalna grupa, bez obzira da li ima 18 ili 20 odbornika može da nastavi zasedanje“, kazao je Nikolić za Tanjug.

  On je dodao da je uputio dopis Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koja bi trebalo da oceni legitimnost smene vlasti u ovoj opštini.

  Inače, do smene vlasti u Arilju došlo je krajem juna kada je vlast preuzela koalicija SRS-PRS-Dveri-DS i LDP.

  Foto Tanjug, N. Milošević (arhiva)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com