Novosti online

Извршитељи плене имовину због Јулија Цезара

Како је књига о Јулију Цезару довела извршитеље пред врата једном суграђанину? Наш читалац Б. Р. је у Библиотеци града Београда још 2011. позајмио историјско штиво, али књигу није вратио на време. Из библиотеке су му слали упозорења и опомене. Сваки дан држања књиге коштао га је десет динара.

„Након месец дана послали смо му прву опомену, а после два другу. Није се јављао и након шест месеци смо га тужили зато што није на време вратио књигу и платио пенале”, кажу у Библиотеци града Београда.

Међутим, Б. Р. је књигу о Јулију Цезару вратио након две године (2013.) и измирио сав дуг.

„Када нам је све исплатио дали смо му потврду. Али претпостављамо да ту потврду није однео у јавно градско правобранилаштво којом би практичнао прекинуо спор. Сада му извршитељи иду на врата због судских трошкова. Код нас је све регулисао”, кажу у библиотеци, коју случај Б.Р. више не занима. Нису га упутили на правобранилаштво, а и зашто би? Његова даља судбина их није занимала.

Но зато је Јавно правобранилаштво града Београда на адресу на којој је Б. Р. био пријављен пре него што је пре неколико година одселио у иностранство, крајем августа 2014. послало решење у ком је Б.Р. обавештен да се на основу правоснажног и извршног решења Првог основног суда дозвољава извршитељима да „пописом, проценом и продајом” покретних ствари које су у његовом власништву наплати 10.500 динара. Наш дужник о томе појма није имао, јер нико није ни покушао да у његовом одсуству подигне пошиљку која му је упућена на адресу на којој је некада био пријављен. Извршитељи су га се опет сетили и сада су решени да ипак наплате непостојећи дуг за Јулија Цезара: 10.500 за књигу, односно судске трошкове, а 6000 (плус награде) за труд извршитеља. А у чему се у овом случају састоји њихов труд?

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh