Gradovi

J. Joksimović: Do kraja juna otvaranje poglavlja 23 i 24

BEOGRAD – Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović očekuje da će do kraja juna, tokom predsedavanja Holandije Evropskom unijom, biti otvorena poglavlja 23 i 24, koja se, između ostalog, tiču vladavine prava i reforme pravosuđa.

Ministarka očekuje i da do kraja godine bude otvoreno i poglavlje 5 o javnim nabavkama i 20 o preduzetničkoj i industrijskoj politici.

„Stalno govorimo o poglavljima 23 i 24, ona su veoma važna jer se tiču reformi, odnosno vladavine prava, reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala… Nadam se da će Holandija biti zainteresovana da pomogne u promovisanju činjenice da smo spremni da otvorimo ta poglavlja“, rekla je ministarka.

Ona je učestvovala na konferenciji na kojoj je potpisan Memorandum o saradnji u procesu evropskih integracija između Kancelarije za evrospke integracije i Privredne komore Srbije.

Ministarka je poručila i da uređen pravni sistem šalje poruku potencijalnim investitorima da je Srbija stabilna zemlja, a samim tim i atraktivnija za poslovanje.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh