Zabava

Ja sam uspešna žena koja novac troši na poslovnu pratnju

Finansijski kvart Toronta. Foto: autorka

Ja sam žena u srednjim četrdesetim, u istopolnoj vezi, koja se suočila sa istim problemom kao i mnogi drugi parovi: naš seksualni život je zamro. Apsolutno sve ostalo je predivno. Radim u Bej Stritu u Torontu — izuzetno sam poznata ličnost u onome što bih najpre opisala kao svojim profesionalnim krugovima. Prošle godine sam odlučila da isprobam usluge službe za poslovnu pratnju i u međuvremenu počela da uživam u vremenu koje provodim kao njihova klijentkinja.

Nije, međutim, krenulo sjajno. Provela sam oko šest meseci proučavajući tržište pre nego što sam se odlučila za svoje prvo zakazivanje. Na primer, imate mnogo pružalaca usluga koji su krojeni isključivo za muškarce ili heteroseksualne parove, ali je teško naći one koji izričito navode da su spremni da rade sa ženama i odgovaraju mom ukusu. Sebe smatram veoma mušičavom osobom. Mislim da je do određene mere svako takav, ali ja sam posebno izbirljiva. Najviše volim zrelu ženu koja je svašta prošla u životu, ume da se ponaša, veruje u sebe i lepo se nosi. U suštini ne tražim inteligentnu ženu već sofisticiranu osobu od stila koja neće previše štrčati pored mene.

Za prvu profesionalnu pratnju sa kojom sam se sastala, iznajmila sam hotelsku sobu i čekala dva sata posle zakazanog termina pre nego što se pojavila. Ispostavilo se da je vrlo bezobrazna i neuviđavna osoba — banula je unutra sa rancem na leđima i čitavo iskustvo se okončalo za manje od 30 minuta. Nakon što je otišla, shvatila sam da je sa sobom ponela skupocenu flašu vina koju sam donela specijalno za tu priliku, zajedno sa hranom koju sam naručila. Tražila je oba — nije ih ukrala od mene — ali mi je to delovalo kao izrazito neukusan potez.

Dok sam odrastala, nisam imala izgrađen stav o seksualnom radu i nije me bilo briga za njega. Ne mislim pod tim ništa ponižavajuće, samo mi to nije bilo važno. Tek kad sam upoznala Lizbet — profesionalnu pratnju koja mi je pružila moje prvo pravo iskustvo, gotovo dva meseca posle opisanog susreta — shvatila sam koliko divne i saosećajne te žene umeju da budu. Sve u vezi sa njom me je impresioniralo: kako govori, kako se nosi, kako je tačna. Sve je bilo neverovatno elegantno. Ne moram posebno da napominjem kako sam se posle toga opasno navukla.

Za mene je čitavo to iskustvo važnije od samog seksa. Sastanak, priča, inteligentan razgovor, kako se neko ponaša — sve je to predigra. Kad vidim nekog ko je pribran i veoma siguran u sebe, kao što sam to ja, tad se naložim. Mislim da nije mnogo pripadnica poslovne pratnje srelo ženu kao što sam ja i zato se trudim da se prema njima ophodim najbolje moguće. Praktično kao prema nekim princezama. Za mene je veoma važno da se prema seksualnim radnicama ponašam sa poštovanjem i dostojanstvom. Nekima od njih sam davala poklone i priređivala im iznenađenja koja nikad nisu sanjale da će dobiti. Na neki način znam da je to sebično sa moje strane: čitav postupak njihovog zavođenja čak i kad sam unapred platila za njihov termin — meni pruža neviđen udar adrenalina.

Uprkos tome što volim da sam klijentkinja, ponekad se zapitam koliko dugo još mogu da izdržim sa svim tim. Nikad ranije nisam radila ništa slično u svojoj karijeri ili privatnom životu, tako da je to donekle novina za mene, ali jeste, ja sam neko ko vara drugog. Ne poričem to. Neki ljudi bi rekli: „Nalaziš se sa profesionalnom pratnjom, pa to nije varanje.“ Ne slažem se s tim — ja varam. Očigledno to zadovoljava moje lične potrebe, tako da na neki način moram da ignorišem i zažmurim na sve to. Moja partnerka ne zna, moje kolege ne znaju. Niko ne zna za ovaj moj život sem mene i moje poslovne pratnje.

Pored svega toga, najviše me brine što su te žene u međuvremenu postale moje dobre prijateljice, što je na neki način mnogo teže nego taj čitav deo sa poslovnom pratnjom. Te žene su potpuno neverovatne i volela bih da ostanem prijateljica sa njima. Hoću da kažem, nikad nisam naglo prekidala nijedno prijateljstvo. Uprkos svemu tome, kad se sve sabere i oduzme, nisam sigurna da je to njima uopšte bitno. Razumem ja da je taj aspekt za njih samo rok službe, ali mene bi bolelo.

Mislim da sam na neki način, da ironija bude veća, počela prema tim ženama da se postavljam zaštitnički. To je kao da sam postala njihov spasilac. Želim da se staram da im bude dobro, zato što gajim veliko poštovanje za njih. Lično ne bih mogla da obavljam taj posao, tako da u suštini skidam kapu seksualnim radnicama. Ne samo da se ulažu u svoj posao — i dušom i telom — već je taj posao uopšteno veoma zahtevan. Te žene su postale deo mog života i mnogo mi je stalo do njih.

*Imena su promenjena da bi se zaštitio identitet učesnika.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh