Gradovi

Ja se obraćam kako želim, vi me kritikujte kako vam volja

BEOGRAD – Ja se obraćam kako želim, vi me kritikujte kako vam volja, poručio je premijer Aleksandar Vučić danas nakon kraće polemike sa novinarkom RTS, koja mu je zamerila što politički svrstava novinare, a on je uzvratio da mu osporava ono što je svima očigledno i što i RTS uzima sebi za pravo, svrstavajući pojedine medije, poput Pinka i Informera, na „drugu stranu“.

Naime, novinarka RTS je premijeru, nakon što je u dijalogu sa novinarkom Radio televizije Vojvodine pomenuo „ovi vaši“, rekla da ne bi trebalo da „etiketira kolege novinare“ dok rade svoj posao.

„Nemojte se ljutiti, ali ja sam taj koji će da se obraća kako želi, a vi me kritikujte kako vam volja“, poručio joj je premijer.

On je novinarki rekao i da mu dozvoli da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno i da ne odgovara umesto njega, što, kako je primetio, RTS uvek čini.

Na opasku može li to da dokaže, Vučić je rekao da neće da dokazuje ništa, već da samo pruža odgovore.

„Ni vi nemate dokaze, osim što ste hteli još jednom da pokažete i da se zna na koji način se ponašate prema vladi“, rekao je Vučić.

A kad je reč o etiketiranju, primetio je da RTS to često čini, umesto da radi svoj posao.

„To što se tiče vašeg etiketiranja na RTS, nije vam prvi put. Vi stalno na vašoj televiziji svrstavate Informer i Pink, a meni ne date da radim nešto što je očigledno svima, a to je da je jasno ko koga u političkom smislu podržava“, naveo je Vučić i poručio:

„Samo vi radite svoj posao, nemam ništa protiv toga, na svako pitanje ću da vam odgovorim, ali nemojte vi da odgovarate u moje ime. Samo nemojte da mi oduzimate to pravo, vaša koleginica je postavila pitanje i ja sam odgovorio“, rekao je Vučić i dodao da nikog nije uvredio, niti je izgovorio kakvu ružnu reč.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh