Novosti online

Јагодина аутобусом превози болесне у Београд

ЈАГОДИНА – Аутобус пун болесника, са овереним упутима избараног лекара отишао је јутрос из Јагодине за клинике у Београду, неко због лечења, а неко због прегледа и потврде дијагнозе болести. Превоз је за болеснике бесплатан, а организовала га је Скупштина града. Скупштина града бесплатан превоз болесника до клиника у Београду, Нишу и Крагујевцу, а највише у Београду, организује већ 12 година.

Прво је то радила са службеним аутомобилима општине, затим мини бусевима, а сада аутобусима, јер има све више оних којима треба преглед и лечење ван Јагодине, речено је данас Танјугу у Одељењу друштвених делатности Скупштине града. Ујутро у шест сати, углавном средом, аутобус пун болесника и пратилаца за децу и тешке блеснике креће за Клинички центар, Војно-медицинску академију, клинику у Тиршовој, Бањицу… у Београду и сачека оне који су обавили преглед и враћа их кући.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма, рекао је Танјугу да је Јединствена Србија, на чијем је челу, када је пре 12 година дошла на власт, донела одлуку „да паре из буџета морају да троше грађани, а не политичари”.

Сходно тој одлуци, али и тешкој социјално економској ситуацији, аутомбиле Скупштине града не возе функционери, њих користимо за превоз грађана, када је то потребно, најавише болесних и старих, објаснио је Марковић.

Према процени Одељења за друштвене делатности аутомобилима Скупштине града, минибусом и аутобусом до здравствених установа ван Јагодине превезе се годишње око хиљаду људи.

Уз овај вид помоћи, Јагодина је обезбедила и бесплатан превоз аутобусима на терторији града за све грађане старије од 65 година, бесплатан превоз за ђаке и студенте, који путују. Ове године за оболеле од малигних болести помоћ од по 5.000 динара.

„У буџету, неколико година уназад, имамо средства помоћи за сахране, стална месечна примања за труднице и породиље. Ослободили смо пољопривреднике пореза на оранице и шуме. Око две хиљаде ђака основних и средњих школа годишње летује о трошку града, основци у Црној Гори, а средњошколци у Грчкој”, потсетио је Марковић.

Он је објаснио да се средства обезбеђују тако што се не возе службени аутомобили, чланови Градског већа у Јагодини и одборници не примају плате, лимитирани су износи за службене телефоне… Он је додао да се на овај начин месечно уштеди око 10.000.000 динара, који се усмеравају за помоћ грађанима.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh