Gradovi

Jagodina: Počela isplata pomoći obolelima od karcinoma

JAGODINA – Obolelima od malignih bolesti sa područja Jagodine, danas je počela isplata novčane pomoći iz budžeta grada, prema odluci koju su odbornici Skupštine grada doneli 22. januara.

Reč je o jednokratnoj pomoći od po 5.000 dinara, a obolelim licima koja su nezaposlena i maloletnima, iznos se uvećava za 100 odsto.

Reč je o finansijskoj podršci kao vidu socijalne pomoći, a prvao imaju oboleli koji imaju pebivalište na teritoriji Jagodine najmanje dve godine, stoji u odluci Skupštine grada koju je potpisao predsednik Skupštine Dragan Marković – Palma.

„Isplata se vrši u zgradu Skupštine grada, u kanceleriji br.6, svaki dan od 7 do 15 časova“, saopštila je Informativna služba Skupštine.

U odluci se navodi da pravo na ovu finansijsku podršku imaju „pacijenti kojima je dijagnostikovana maligna bolest u 2016.godini, pacijent na kome je izvršen hirurški zahvat usled maligniteta dijagnostikovanog u 2016. godini, pacijent na terapijskom lečenju od malignih bolesti, koji je operisan u 2016. ili prethodnoj godini“.

„Razlog za donošenje ove odluke sastoji se u brizi lokalne samouprave da pruži finansijsku podršku obolelima od najtežih bolesti i na taj način pomogne materijalno ugroženim porodicama“, stoji u obrazloženju odluke.

Odluka se primenjuje retrogradno od 1.januara 2016.godine.

Pomoć obolelima od malignih bolesti, pre nekoliko meseci, inicirao je Marković i najvio da će za to, u budžetu za ovu godinu, biti obezbeđeno 3.000.000 dinara, „ali će se naći i više ako bude trebalo“.

Foto Tanjug, T. Valič/ ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh