Gradovi

Jagodina: Pomoć obolelima, nezaposlenima i maloletnim osobama

JAGODINA – Gradsko veće Jagodine, donelo je odluku da se obolelima od malignih bolesti u ovoj lokalnoj samoupravi, jednokratno pomogne sa po 5.000 dinara, a obolelim, nezaposlenim i maloletnim osobama iznos će biti uvaćan za 100 odsto.

Reč je o finansijskoj podršci kao vidu socijalne pomoći, a pravo imaju oboleli koji imaju pebivalište na teritoriji Jagodine najmanje dve godine, stoji u odluci koju je potpisao predsednik Gradskog veća Ratko Stevanović.

U odluci se navodi da pravo na ovu finansijsku podršku imaju „pacijenti kojima je dijagnostikovana maligna bolest u 2016.godini, pacijent na kome je izvršen hirurški zahvat usled maligniteta dijagnostikovanog u 2016. godini, pacijent na terapijskom lečenju od malignih bolesti, koji je operisan u 2016. ili prethodnoj godini“.

„Razlog za donošenje ove odluke sastoji se u brizi lokalne samouprave da pruži finansijsku podršku obolelima od najtežih bolesti i na taj način pomogne materijalno ugroženim porodicama“, stoji u obrazloženju.

Odluka će se primenjivati retrogradno od 1.januara 2016.godine.

O ovoj odluci će, 22. januara, na sednici, raspravljati odbornici Skupštine grada.

Pomoć obolelima od malignih bolesti, pre nekoliko meseci, inicirao je predsenik Skupštine grada Dragan Marković – Palma i najvio da će za to, u budžetu za ovu godinu, biti obezbeđeno 3.000.000 dinara, „ali će se naći i više ako bude trebalo“.

Foto Tanjug/D. Aničić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh